Voor Kairat is het geen drama als het wordt uitgeschakeld door AZ

1 augustus 2018, 20:56

FC Kairat kan frank en vrij spelen in de return tegen AZ. De Kazachse club verdedigt een 2-0 voorsprong uit het heenduel, bovendien is iedere extra voorronde van de Europa League mooi meegenomen voor de AZ-opponent. "Ik denk dat we AZ verrast hebben in de heenwedstrijd", zegt Kaira-trainer Carlos Alós op de persconferentie.

"Maar dat zal nu niet meer het geval zijn. We weten dat het voor ons geen drama is als we ons niet kwalificeren voor de volgende ronde. Het Nederlandse voetbal staat beter aangeschreven dan het Kazachse. Dus we moeten realistisch zijn", citeert het clubkanaal van AZ Alós. "Uiteraard komen we hier wel om te winnen. Ons doel is om minimaal één goal te maken. We zijn hier niet voor het toerisme."

Volgens Alós is Kairat niet van plan de boel dicht te metselen. "We moeten niet te ver terugzakken, want dan wordt het een lastige wedstrijd voor ons. We moeten de bal zo lang mogelijk in de ploeg houden. Alleen weten wel dat AZ dat ook doet en het duel wil controleren. In onze eigen competitie spelen we ook niet 90 minuten verdedigend of lopen we achteruit. Het zou stom zijn om onze speelstijl helemaal overboord te gooien door dat nu wel te doen. Toch zullen we meer moeten verdedigen dan normaal."

Ondanks de 2-0 in Alma-Ata, vindt Alós AZ de favoriet blijven. "Dat was wel een soort van verrassing. We zijn blij met het resultaat. Vooraf hadden we hier natuurlijk voor getekend. Maar ik denk dat de kansen om door te gaan nog steeds gelijk zijn. AZ is een sterk team en speelt thuis. We zullen er dus voor moeten vechten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen