Ajax overtuigt ook in Graz en speelt sowieso Europees voetbal

1 augustus 2018, 22:24   Bijgewerkt: 1 augustus 2018, 23:08

Met veel overtuiging heeft Ajax zich woensdag geplaatst voor de volgende voorronde van de Champions League. Standard Luik is de komende tegenstander en na het zien van de wedstrijd van woensdagavond kunnen de Belgen concluderen dat ze een hele kluif aan de Amsterdammers gaan hebben. Met veel steekpasses en het slim bespelen van de ruimte werd Sturm Graz opnieuw met gemak en een marge van twee over de knie gelegd: 1-3. Mooie bijkomstigheid is ook dat Ajax sowieso in de groepsfase van de Europa League speelt. 

Nadat Ajax vorige week al indruk maakte tegen Sturm Graz (2-0), deed het dat vanavond in Oostenrijk weer. Met Dusan Tadic in de basis -ten koste van Donny van de Beek- lukte het de Amsterdammers continu om via steekpasses gevaar te stichten, maar een openingstreffer liet evenwel bijna veertig minuten op zich wachten. Klaas-Jan Huntelaar miste grote kansen, Tadic zag een stiftje mislukken en ook David Neres kreeg de bal niet achter de goed keepende Jörg Siebenhandl.

Nadat Huntelaar dus weer flinke mogelijkheden had gemist, liet de 34-jarige spits van zich spreken. Eerst had hij een groot aandeel in de balverovering van Ajax, daarna sprintte The Hunter hard naar voren. Hij kreeg de bal vervolgens prachtig aangespeeld door Neres, nam knap aan en schoot spectaculair maar met enig fortuin raak. Vlak na rust maakte Tadic aan alle twijfel een einde. In zijn eerste wedstrijd als basisklant van Ajax pikte hij ook gelijk een treffer mee. Na een heerlijke steekbal van Carel Eiting, had Noussair Mazraoui een lage voorzet in huis, die simpel binnengetikt kon worden door de Serviër.

De opstelling en beoordelingen van Ajax*

André Onana 6; Noussair Mazraoui 7.5, Matthijs De Ligt 5.5, Frenkie de Jong 6.5, Nicolás Tagliafico 6.5 (55. Daley Blind 6.5); Lasse Schöne 6.5, Hakim Ziyech 5.5, Carel Eiting 7.5 (Maxilimilian Wöber -); David Neres 7, Klaas-Jan Huntelaar 7.5, Dusan Tadic 7 (67. Donny van de Beek 5).

Man of the match: Noussair Mazraoui

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen