De Jong: "Iedereen weet dat ik op middenveld terecht kom"

2 augustus 2018, 08:10

Hij stond woensdag in de laatste fase van het duel met Sturm Graz (1-3) op het middenveld, maar Frenkie de Jong begon als centrumverdediger aan de ontmoeting. Het talent heeft na de gewonnen voorrondewedstrijd echter wederom aangegeven dat zijn voorkeur op het middenveld ligt.

"Er is veel over gezegd, maar als je deze wedstrijd veel de bal krijgt dan is het achterin ook prima. Maar iedereen weet wel dat ik een middenvelder ben en ik denk dat ik er ook wel terecht kom", stelt hij tegenover AT5. Hij kijkt tevreden terug op het duel in Oostenrijk. "Het leukste is dat we gewonnen hebben. De eerste goal was toch het lekkerste. Niet dat je er dan al bent, maar dan moeten ze er nog vier maken, dus dan wordt het heel moeilijk voor ze."

In de slotfase had De Jong kunnen scoren, als Klaas-Jan Huntelaar de bal breed had gelegd. De aanvaller ging echter voor eigen succes. "Die Klaas wilde waarschijnlijk weer een hattrickje maken. Ik snap hem ook wel, maar die had hij wel terug mogen leggen inderdaad", lacht De Jong.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen