Van Bronckhorst kiest voor Bijlow als nieuwe eerste keeper

2 augustus 2018, 16:42

Er staat komend seizoen een talentvolle jeugdinternational onder de lat bij Feyenoord. Door het vertrek van Brad Jones naar Al-Nassr is er een vacature in het doel ontstaan en Giovanni van Bronckhorst heeft besloten om Justin Bijlow door te schuiven naar eerste keeper. Dat heeft de coach donderdag laten weten.

De twintigjarige Rotterdammer liet vorig seizoen in de slotfase al zien een groot talent te zijn en is daarnaast de eerste keeper van Jong Oranje. Komend jaar krijgt hij de kans om zich op het hoogste podium te laten zien. Van Bronckhorst kiest namelijk niet voor Kenneth Vermeer, maar voor hem als nieuwe doelman. "Vanaf dag één had ik in mijn hoofd om Justin eerste keeper te maken. Voor mij was het nooit een probleem", legde Van Bronckhorst donderdag uit op de persconferentie voor het duel om de Johan Cruijff Schaal.

"Ik ken hem al een aantal jaar", zei hij volgens RTV Rijnmond. "Ik heb hem als jeugdkeeper zien komen. Hij is heel talentvol. Het vertrouwen in Justin is groot. Hoe hij zijn laatste wedstrijden heeft gekeept, op de training, zijn coaching, voetballend van achteruit…" Donderdagochtend zijn Vermeer en Bijlow ingelicht. "Kenneth weet zijn positie nu. Hij mag nu niet vertrekken. Vorig jaar mocht hij verhuurd worden, maar de situatie is veranderd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen