Officieel: Willem II huurt Palacios één seizoen van Aucas

2 augustus 2018, 17:43

Willem II kan het nieuwe seizoen beginnen met Diego Palacios. De Tilburgers hebben donderdag alle formaliteiten rondom de huur van de linksback afgerond. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Palacios komt tijdelijk over van het Ecuadoraanse SD Aucas. De negentienjarige verdediger moest duizenden kilometers maken om alles in orde te maken.

Palacios landde woensdag op Schiphol na een vlucht van 12.500 kilomter via Lima (Perua) en Madrid. De back moest naar de Nederlandse ambassade in Lima om de benodigde documenten op te halen. Donderdag kreeg Palacios zijn verblijfs- en werkvergunning en doorstond hij de medische keuring. "Nu ben ik hier en ik heb ernaar uitgekeken om in Europa aan de slag te gaan", zegt Palacios op de website van zijn nieuwe club.

Willem II kreeg Palacios dankzij meesterscout Piet de Visser in het vizier. "Via Piet de Visser zijn we in contact gekomen met SD Aucas. Wij hebben Diego bekeken en raakten overtuigd van zijn kwaliteiten", licht technisch directeur Joris Mathijsen toe. "Diego is een opkomende back en heeft een goede tackle en veel positieve agressiviteit in huis. We zijn blij dat we een goede huurovereenkomst hebben gesloten met Aucas, waardoor Diego zich hier een jaar lang kan ontwikkelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen