FC Utrecht geeft oefenzege op Levante uit handen

2 augustus 2018, 20:56

FC Utrecht sluit zijn voorbereiding met een kleine domper af. De Domstedelingen stevenden donderdagavond af op een overwinning tegen Levante, maar gaven de zege in de slotfase zomaar uit handen: 2-2. Voor Utrecht was dit het laatste oefenduel in aanloop naar de seizoensopener van volgende week tegen landskampioen PSV.

Jean-Paul de Jong liet nieuweling Emil Bergström op de bank te beginnen. Het duel kwam voor Nicolas Gavory nog te vroeg. De Fransman werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe speler van Utrecht. Zomerse aanwinsten Joris van Overeem en Simon Gustafson stonden wel in de basis.

In de eerste helft was Utrecht uiterst effectief. Terwijl Levante beter was en ook goede kansen kreeg, haalde de ploeg van De Jong twee keer de trekker over. Met hun hoofd hielpen Sander van de Streek en Willem Janssen hun club aan een 0-2 voorsprong.

De Jong gunde Bergström in het laatste kwartier zijn eerste minuten voor Utrecht. De overwinning leek op dat moment wel binnen. Het was dan ook uit het niets dat Utrecht-doelman David Jensen twee keer de bal uit zijn doel moest vissen. Jensen had geen antwoord op de mooie volley van Jason, en Juan Delgado maakte de Spaanse wederopstanding even later helemaal compleet.