Gisteren gemist: AZ uitgeschakeld, Ziyech is rugnummer kwijt

3 augustus 2018, 00:30   Bijgewerkt: 2 augustus 2018, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 2 augustus.

Ziyech moet tot zijn onvrede nummer 10 afstaan aan Tadic

Hakim Ziyech heeft zijn rugnummer 10 af moeten staan aan Dusan Tadic. De Marokkaanse spelmaker is het daar niet mee eens. Ajax diende donderdag een aangepaste lijst in bij de KNVB en de UEFA. Tadic sprak bij de onderhandelingen met Ajax zijn wens voor rugnummer 10 uit. Omdat Ziyech een vertrekwens had, gaf directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn goedkeuring. Zolang Ziyech Ajacied is, speelt hij met 22 op zijn rug.

AZ ligt met schaamrood op de kaken al uit Europa

De competitie moet nog beginnen, maar het Europese seizoen voor AZ is al afgelopen. De Alkmaarders verloren vorige week op bezoek bij Kairat Almaty (2-0) en konden die schade donderdag in Alkmaar niet meer herstellen. Na een klein half uur kwam AZ door een penalty op achterstand, vlak voor rust deed Guus Til iets terug. In de slotseconde zorgde Teun Koopmeiners middels een strafschop wel nog voor de overwinning: 2-1, maar dat doelpunt was enkel voor de statistieken.

Officieel: Higuain naar Milan, Bonucci terug naar Juventus

AC Milan en Juventus hebben hun driedubbele deal afgerond. Gonzalo Higuain en Mattia Caldara verruilen Juventus voor Milan. Leonardo Bonucci bewandelt de omgekeerde weg, zo hebben Milan en Juventus via de officiële kanalen bevestigd.

Feyenoord moet in voorronde afrekenen met Trencin

Feyenoord moet in de derde voorronde van de Europa League afrekenen met AS Trencin. De Slowaakse club, met een behoorlijk Nederlands tintje, schakelde donderdag het Poolse Gornik Zabrze overtuigend uit. Na de 0-1 van vorige week in Polen, won Trencin de return met 4-1.

Vitesse klopt Viitorul en maakt zich op voor Basel

Vitesse heeft zich voor de derde voorronde van de Europa League geplaatst. In het eigen GelreDome waren de Arnhemers donderdag met 3-1 te sterk voor het Roemeens Viitorul Constanta. Na het 2-2 gelijke spel van vorige week wist Vitesse dat het geen makkelijke avond zou gaan worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen