Van den Brom: "Onterechte penalty voor ons de mokerslag"

2 augustus 2018, 23:55

John van den Brom wijst de penalty voor Kairat aan als de mokerslag voor AZ. In de ogen van de trainer was de strafschop ook nog eens onterecht. De Alkmaarders bleken donderdagavond in eigen huis niet meer in staat om na de 0-1 de vier benodigde doelpunten te maken. Daarom ligt AZ alweer uit Europa.

"Wij hadden het initiatief en tegen alles en nog wat in, kregen we in mijn ogen een onterechte strafschop", zegt Van den Brom tegen RTL7. "Dat was voor ons de mokerslag. In plaats van twee doelpunten moesten we vier maken. En dat tegen een tegenstander die het op professionele manier uitspeelt, tenminste zo noemen ze dat. Zoals je hebt gezien is dat een hele opgave."

Kairat ging tijdrekken en spijkerde de boel achterin helemaal dicht. "Heel frustrerend. Gelukkig zie je dat in Nederland bijna nooit. Zij doen alles om door te komen en dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat die gasten goed verdedigd hebben. In de rust hadden we nog wel het gevoel dat we drie goals konden maken. Maar het duurde te lang."

Guus Til maakte in de eerste helft nog de gelijkmaker, pas in blessuretijd kwam AZ via een rake strafschop van Teun Koopmeiners op voorsprong. "Je wint gelukkig. Dat is beter dan een gelijkspel. Ik heb tegen de jongens gezegd dat we vorige week slecht speelden en nu hebben laten zien waartoe we in staat zijn. We hebben alles gegeven. Als team deden we wat we wilden. Het was over twee wedstrijden allemaal niet genoeg en dat is zuur."

Lees meer: Til: "Scheidsrechter komt uit het oostblok

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen