Spoorboekje: PSV en Feyenoord strijden om JC Schaal

4 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 3 augustus 2018, 23:21

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 4 augustus.

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

NAC Breda - Manchester City EDS (13.00 uur)

NAC Breda eindigt zijn voorbereiding met een oefenduel tegen Manchester City EDS, ofwel de Elite Development Squad. De Bredanaars hunkeren naar een succesje, want de ploeg van Mitchell van der Gaag verloor de afgelopen vier wedstrijden. In het eigen Rat Verlegh Stadion kan NAC een einde maken aan die vervelende serie. Ook wel zo fijn, als over iets meer dan een week de Eredivisie begint met een uitwedstrijd tegen AZ.

PSV - Feyenoord (18.00 uur)

De trotse kampioen strijdt tegen de bekerwinnaar om de Johan Cruijff Schaal. Zowel PSV als Feyenoord kende een prima voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het duel in Eindhoven is een uitstekende test om te kijken waar beide ploegen precies staan. Bovendien is het de uitgelezen kans op het eerste succes van het seizoen. Hoewel er wel eens minachtend wordt gesproken over de Super Cup, beschouwen beide ploegen de Johan Cruijff Schaal als een échte prijs.

FC Basel - Grasshoppers (19.00 uur)

Veel slechter had FC Basel niet kunnen beginnen aan het seizoen. De twintigvoudig kampioen van Zwitserland is uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League, en na twee competitiewedstrijden pakte Basel slechts één puntje. Als gevolg van de belabberde resultaten moest Raphaël Wicky het veld ruimen. Zijn opvolger Marcel Koller moet Basel weer op de rails krijgen. Hij debuteert vanavond tegen Grasshoppers, met op de tribune Leonid Slutskiy. De Vitesse-trainer is aandachtig toeschouwer, omdat Basel donderdag in de voorronde van de Europa League naar het Gelredome komt.

Voetbal op tv

16.00 uur: Everton - Valencia, FOX Sports 5, live verslag van het oefenduel

17.00 uur: PSV - Feyenoord, FOX/FOX Sports 1, voorbeschouwing en verslag van duel om JC Schaal

19.00 uur: Napoli - Liverpool, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

20.00 uur: Internazionale - Olympique Lyon, FOX Sports 4, live verslag van het duel op de ICC

23.55 uur: Real Madrid - Juventus, FOX Sports 4, live verslag van het duel op de ICC

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen