Van Persie gretig voor JCS: "Het allerhoogste niveau"

4 augustus 2018, 08:53   Bijgewerkt: 4 augustus 2018, 09:53

Robin van Persie won in verschillende landen een arsenaal aan prijzen, maar dat maakt de bijna 35-jarige kersverse aanvoerder van Feyenoord niet minder gretig om de Johan Cruijff Schaal te pakken. Hij is bovendien tevreden over zijn voorbereiding op is seizoen. "Je hoeft niet in drie weken fit te zijn."

De routinier kan er met zijn hoofd niet bij dat door een enkeling de Johan Cruijff Schaal als een kleinigheidje wordt gezien. "Dat is het natuurlijk niet", klinkt het tegenover het Algemeen Dagblad. "De Super Cup is een wedstrijd op het allerhoogste niveau in je land. En daarom dus hartstikke belangrijk."

Van Persie is natuurlijk niet de jongste meer, maar draaide fysiek een prima voorbereiding. Dat vind hij zelf ook. "Ik heb achtereenvolgens 45, 45, 60 en 70 minuten gespeeld. Dan bouw je je conditie geleidelijk op. Ideaal. Je hoeft niet in drie weken fit te zijn. Ik zie de voorbereiding als een marathon. En die marathon heb ik, denk ik, goed doorstaan."

Naast Van Persie keerden er meer oud-Eredivisionisten van naam terug naar de Nederlandse competitie. Bij Ajax is Klaas-Jan Huntelaar begonnen aan zijn tweede seizoen in zijn tweede periode bij de Amsterdammers, terwijl ook Daley Blind terugkeerde en oud-Twente-speler Dusan Tadic de weg naar de Johan Cruijff Arena wisten te vinden. RvP ziet het als een goede ontwikkeling. "Je hebt het eerder gezien met Gio bij Feyenoord en Mark van Bommel bij PSV. Voor jonge jongens is het heel prettig als oudere spelers op positieve wijze hun ervaringen met ze delen.

Of de verhalen van Van Persie over het Nederlands Elftal, Arsenal en Manchester United genoeg zijn voor de eerste prijs van het seizoen, weten we vanavond. Dan neemt Feyenoord het in Eindhoven op tegen landskampioen PSV. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op PSV - Feyenoord voor een vliegende start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen