Bijlow kent geen spanning: "Is in de catacomben ook weg"

5 augustus 2018, 08:51   Bijgewerkt: 5 augustus 2018, 10:28

Het was zaterdagavond een mooie avond voor Feyenoord-doelman Justin Bijlow. De jonge doelverdediger hield voor het eerst de nul, keerde in de strafschoppenreeks tegen PSV twee pingels en vooral daardoor prolongeerde Feyenoord de Johan Cruijff Schaal. "Ik heb het gewoon gedaan zoals altijd."

Opvallend was dat Bijlow bij elke PSV-pingel bijna elke keer in de goede hoek zat. De doelman, die dit seizoen eerste keeper is na het vertrek van Brad Jones, analyseerde na afloop tegenover FOX Sports zijn wedstrijd. "Ik heb gewoon gedaan zoals altijd. Ik ben wel een koele kikker. Ik had gewoon de normaal wedstrijdspanning, maar niets extra. Die is in de catacomben ook direct weg."

Bijlow is blij met de manier waarom hij kon uitblinken, maar wil niet te veel met de eer strijken na het winnen van de Johan Cruijff Schaal. "We hebben als team gewoon goed gespeeld en dan komt het aan op strafschoppen. Ik had contact met de bank. Bij strafschoppen moet je nooit gokken, lang wachten en je vooral niet naar de verkeerde laten sturen. Dat is gelukt."

De jongeling maakt in ieder geval een prima indruk en hoopt dat trainer Giovanni van Bronckhorst vertrouwen in hem houdt. Eerder liet captain Robin van Persie zich al positief uit over de nog maar twintigjarige keeper. "Ik hoop dat ik lang in Feyenoord 1 sta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen