Pechvogel Makienok dankt mindset: "Dan wórdt het ook leuk"

5 augustus 2018, 10:30

Simon Makienok kwam het afgelopen seizoen de voorhoede van FC Utrecht versterken. Tenminste, dat was de bedoeling. Het ging al vlak naar zijn komst gruwelijk mis, want hij liep een zware kruisbandblessure op. "De eerste twee maanden waren zwaar."

De aanvaller hoopt dit seizoen een mooi jaar te beleven in de Domstad. In gesprek met de NOS blikt hij terug op het afgelopen rampjaar. Als kersverse aankoop ging het eind juli al mis. "Ik woon naast het stadion, dus in het weekend zie je het team spelen en weet je dat je zelf heel lang niet kan meedoen. Het waren lange dagen. Ik revalideerde ook in Zeist, dus maakte niet echt deel uit van het team."

Makienok bleef positief en denkt dat die houding hem geholpen heeft in zijn revalidatie. "Ik denk dat dat belangrijk is: een positieve mindset. Daarna kom je in een bepaald ritme. Als je hard werkt en positief blijft in plaats van denkt dat alles shit is, dan wórdt het ook leuk."

Het resultaat is er naar: Makienok is weer fit. In de voorbereiding maakte hij een handvol doelpunten. "De eerste wedstrijd waarin ik weer meespeelde, ook al was het tegen een amateurclub. De warming-up, scoren, dat was een heel mooi gevoel. Ik denk dat het een goed seizoen voor me wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen