Van Eijden: "Ik ben in alle redelijkheid een vrij beperkte speler"

5 augustus 2018, 11:44   Bijgewerkt: 5 augustus 2018, 13:14

Rens van Eijden tempert de verwachtingen bij zijn nieuwe club NEC. De ervaren defensieve kracht keerde na een dienstverband bij AZ terug bij de Nijmegenaren. De dertigjarige hoopt niet dat de supporters van de eerste divisionist te veel verwachten. "Ben geen Messi of Ronaldo."

Na een niet al te succesvol avontuur in Alkmaar tekende Van Eijden (op de foto in het shirt van NEC) een contract bij zijn oude club. Het feit dat hij bij NEC eerder zeven jaar voetbalde, speelde zeker mee om terug te keren. "Ik heb altijd een goed gevoel gehad in Nijmegen", vertelt de routinier tegen De Gelderlander. "Wat dat betreft is er niets nieuws."

De verwachtingen lijken hooggespannen, maar Van Eijden hoopt niet dat de achterban van NEC wonderen van hem verwacht. "Ik snap dat de druk hoog is bij NEC, maar uiteindelijk ben ik in alle redelijkheid een vrije beperkte speler. Ik ben geen Messi of Ronaldo."

Toch had de verdediger ook in de Eredivisie kunnen blijven. Op het hoogste niveau van Nederland waren ook clubs geïnteresseerd. "Ik heb voor mezelf overwogen waar ik gelukkig van word en denk dat ik bij NEC meer voor elkaar kan krijgen dan bij andere clubs."

Met Van Eijden centraal achterin begint NEC over twee weken aan het nieuwe seizoen in de eerste divisie. De tegenstander is in De Goffert is Cambuur Leeuwarden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen