PSV reageert op ophef na gedrag steward: "Het was geen eis"

5 augustus 2018, 13:53

Op social media ging er gisteren een video rond waar twee jonge Feyenoord-fans door een steward van PSV werden aangesproken op hun Feyenoord-shirt. Er ontstond ophef en PSV heeft bij Omroep Brabant een statement gemaakt.

Volgens Thijs Slegers, perschef van de landskampioen, ging het om een goedbedoeld advies van de steward.  "In het veiligheidsoverleg in de aanloop naar deze wedstrijd is besproken dat we er voor moesten waken dat shirts in het vak voor genodigden mogelijk tot irritatie konden leiden", verklaart Slegers.

Volgens de perschef was het geen verplichting dat de twee jongens hun Feyenoord-shirt binnenstebuiten moesten dragen. "Het was geen eis, want die afspraak was er niet gemaakt. Ondanks allerlei maatregelen constateerden we al vóór de wedstrijd dat er in meerdere vakken een gemengd publiek zat. Om escalatie te voorkomen hebben we enkele mogelijk kwetsbare fans, zoals deze kinderen, het goedbedoelde advies gegeven om hun voorkeur niet opzichtig te tonen."

Ondanks het opvallende moment zullen de twee jochies uiteindelijk een prima avond hebben gehad. Hun club Feyenoord won immers na strafschoppen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen