Triest: gehandicapte Feyenoord-fan krijgt klap van PSV-fan

5 augustus 2018, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van afgelopen zaterdag is ontsierd door een zeer treurig incident. Bij wijze van experiment zaten de supporters van Feyenoord ook in reguliere vakken van het PSV-stadion en na afloop viel de feestvreugde van de Feyenoord-supporters niet bij iedereen in goede aarde. Ritchie Maas, een verstandelijk gehandicapte jongen, werd door een PSV-fan in zijn gezicht geslagen.

Hij was samen met zijn moeder, vader Theo en vriend Kjell aanwezig bij de wedstrijd en was dolblij toen Jordy Clasie de beslissende penalty verzilverde. "We zaten op de 21e rij in vak E, een gemengd vak. Ik zat naast hem", vertelt vader Theo aan Omroep Brabant. "Verder waren mijn vrouw en Kjell, een vriend van Ritchie erbij. Via de woonvoorziening waar Ritchie woont hadden we kaarten gekregen."

Theo geeft een reconstructie van wat er gebeurd is tijdens de wedstrijd. "Aan het begin van de wedstrijd moesten Ritchie en Kjell hun Feyenoord-shirt al omkeren. Verder was er weinig aan de hand, al merkten we wel dat er door sommige mensen die beneden zaten agressief op het vuurwerk uit het Feyenoord-vak werd gereageerd. Die mensen waren de rest van de wedstrijd ook aan het provoceren. Ik verbaas me dat dat zulke mensen in het huis van PSV worden toegelaten. Ik kan zo iemand geen fan noemen, dat zijn gewoon hooligans."

De sfeer was niet slecht in het vak en Ritchie en Kjell voelden zich op hun gemak. "We kregen knipoogjes, handen. Niemand deed vervelend tegen ze. En dan loopt op het einde een idioot naar boven en deelt hij een klap uit", zegt Theo. Hij heeft de hooligan niet zien aankomen. "We zaten vijf minuten van de wedstrijd nog na te genieten. Toen kwam die man omhoog. Ik vind dat ik verschrikkelijk ben tekortgeschoten als het om Ritchie's veiligheid gaat. Daar baal ik van. Aan de andere kant vind ik het van de zotte, dat ik zo alert had moeten zijn. Je moet op de wedstrijd kunnen letten, niet op wat er om je heen gebeurt. Ritchie en Kjell zijn enorm geschrokken, Kjell heeft de hele weg naar huis gehuild uit emotie."

De familie heeft zondag aangifte gedaan bij de politie. De dader is inmiddels opgepakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen