Van Gaal over pensioen: "Voor 90 procent zeker dat ik stop"

5 augustus 2018, 23:53

In de veelbesproken uitzending van Zomergasten die zondagavond werd uitgezonden heeft Louis van Gaal zich onder meer uitgesproken over zijn toekomst als voetbaltrainer. De 66-jarige coach verwacht niet dat hij nog een nieuwe werkgever zal krijgen, maar wil ook nog niet spreken van een pensioen.

Clubs en landen kunnen Van Gaal nog altijd benaderen voor een dienstverband. "Het is voor 90 procent zeker dat ik stop. Maar ik kan op dit moment nog niet zeggen dat ik met pensioen ben", zei Van Gaal in het interview. De ervaren coach heeft sinds zijn ontslag bij Manchester United in 2016 geen nieuwe uitdaging meer aangenomen.

Dat had hij wel kunnen doen, omdat hij enkele maanden terug een mooie aanbieding heeft gekregen. "Die job was op mijn lijf geschreven", zei Van Gaal aan tafel bij het VPRO-programma. Eerder maakte de 66-jarige trainer met zijn vrouw Truus de afspraak dat hij na zijn 55ste geen nieuwe trainersklus zou aannemen. "Truus heeft in 1997 haar job opgezegd voor mij. Moet ik dan zo geil zijn om die baan te aanvaarden? Nee, ik heb de job niet alleen voor Truus geweigerd. Als ik alleen op de wereld was, had ik dat gedaan. Tien jaar geleden zei ik dat oud wil worden met haar..."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen