Wormuth baalt: "Alle ballen kwamen bij tegenstander terecht"

6 augustus 2018, 08:52

Heracles Almelo bleek zaterdag zeer verrassend niet opgewassen tegen Helmond Sport. De eredivisionist verloor in Brabant met 1-0. De uitslag maakt natuurlijk niet heel veel uit, maar het spel wel. En daar is trainer Frank Wormuth niet enthousiast over.

De Duitse trainer zag dat Heracles een zeer pover optreden op de mat legde. Dat geeft te denken, met de Eredivisie-opener tegen Ajax in het vooruitzicht. "Ik heb het liever nu dan later. Het was de eerste keer dat werkelijk alle ballen bij de tegenstander terechtkwamen. Maar dan ook echt alle ballen. Helmond Sport speelde heel ver naar voren, daar hadden we problemen mee. Een wedstrijd als deze is een signaal voor de trainer dat er nog veel werk te doen is", zegt hij tegen Tubantia. "Dit geeft me niet het gevoel dat we er klaar voor zijn. Gelukkig hadden we nog wel een paar kansen en is het ook een beetje pech."

Echt zorgen maakt de trainer zich echter niet. "Nee, nee. Vaak zie je dat na een goede wedstrijd een slechte volgt. Het is normaal dat dit gebeurt en er zit ook wel iets goeds aan. De spelers moeten zich resetten en weten dat ze een wedstrijd niet zomaar kunnen winnen. Ik vond dat de spelers niet met hun lijf speelden vandaag. Dat is voorzichtigheid, omdat ze denken dat ze zaterdag tegen Ajax beginnen. Maar denken is geen weten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen