Gerbrands onderstreept dat groot uitvak niet soepel verliep

6 augustus 2018, 16:51   Bijgewerkt: 6 augustus 2018, 19:32

Het experiment met een groot uitvak tijdens PSV - Feyenoord is verre van soepel verlopen. Die constatering onderstreept Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV. "Dat moge duidelijk zijn", geeft Gerbrands aan. De Eindhovenaren gaan het duel om de Johan Cruijff Schal grondig met elkaar evalueren.

"We gaan dit experiment, waarbij wij extra plaatsen hebben aangeboden aan onze tegenstander, met alle betrokkenen evalueren en zullen dan besluiten of het voor herhaling vatbaar is en onder welke voorwaarden. Wij zullen ons standpunt binnenkort hierover bekend maken", laat de PSV-directeur weten op het clubkanaal van de landskampioen. Bezoekers die zich schuldig maakten aan wangedrag kunnen een straf verwachten. "En dat doen we altijd consequent en altijd zonder aanziens des persoons. Onacceptabel gedrag van supporters, van zowel de gasten als van onze eigen fans, tolereren wij nooit."

Vuurwerk

Het duel moest zaterdag al heel snel stil gelegd worden, omdat er vanuit het Feyenoord-vak vuurwerk op het veld werd gegooid. "De daders staan op video en de beelden worden met Feyenoord gedeeld. Alleen zijn wij als PSV in dit geval niet in de lead, dat zijn Feyenoord en de KNVB. Wij leveren de beelden aan, Feyenoord en de KNVB moeten actie ondernemen. Eventueel met behulp van justitie. Zo werkt het."

Via de social media zag PSV beelden waarin een steward twee kinderen vroeg hun Feyenoord-shirt binnenste buiten te dragen. Gerbrands: "Het is natuurlijk ten eerste vreselijk dat we dit soort verzoeken moeten doen. Je kunt kinderen niet uitleggen waarom zoiets moet. Maar natuurlijk werd de vraag niet voor niets gesteld. De afdeling veiligheid maakt samen met de politie voortdurend afwegingen en instrueert vervolgens de stewards."

Volgens Gerbrands ging het om een noodzakelijk advies. "Omdat er sprake was een experiment met een groot uitvak, maar ook meerdere vakken waar PSV'ers en Feyenoorders samen zaten, moest er soms een naar, maar noodzakelijk advies worden gegeven. Dit voorbeeld valt in die categorie. Wij balen daar ook van, dat dit blijkbaar in Nederland nog nodig is. De steward heeft veel over zich heen gekregen, maar zij deed slechts haar werk met de vooraf verstrekte instructies."

Klap aan verstandelijk beperkte jongen

De dader die een verstandelijke beperkte jongen in zijn gezicht sloeg is overgedragen aan de politie. "Er is na de wedstrijd zelfs een klap uitgedeeld aan een verstandelijk beperkte jongeman die voor Feyenoord juichte. Te schandalig voor woorden. Het absolute dieptepunt. Gelukkig is de dader door personeel van PSV gepakt en overgedragen aan de politie. Er is aangifte gedaan en er zijn getuigen. Dat zijn de voorwaarden om keihard op te kunnen treden. Wij gaan er van uit dat hij zich bij de rechter moet verantwoorden."

Omroep Brabant weet dat de betreffende 45-jarige man uit Eindhoven van het OM een stadionverbod van negentig dagen heeft gekregen. Begin november staat hij voor de politierechter. De man wordt verdacht van mishandeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen