Blind is klaar voor een basisplaats tegen Standard Luik

6 augustus 2018, 19:31

Erik ten Hag sluit niet uit dat hij tegen Standard Luik de basiself van Ajax verandert. De oefenmeester gaf aan dat Daley Blind klaar is voor een basisplaats. "Het kan altijd zo zijn dat we op één of twee plaatsen wisselen", aldus Ten Hag. De zomerse miljoenenaankoop zat in de eerste twee duels met Sturm Graz op de bank. 

"We kijken naar de vorm van onszelf en naar de tegenstander. Waar kunnen we ze pijn doen?", zei Ten Hag op de persconferentie van maandag. Hij bevestigde dat Blind kan spelen vanaf het begin. "Ik denk dat hij klaar is om de starten, maar dat dacht ik vorige week ook. Hij zat tegen Graz op de bank, maar hij is duidelijk een basisspeler."

Het centrale duo Matthijs de Ligt met Frenkie de Jong maakte in de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz een goede indruk op Ten Hag. Vandaar dat hij beiden liet staan en er geen ruimte was voor Blind. "Het elftal draaide goed en kijkend naar de tegenstander kwamen we tot die keuze."

Siem de Jong

Een opvallende afwezig in de wedstrijdselectie is Siem de Jong. Hij is niet wedstrijdfit. "We hebben ervoor gekozen om hem een met Jong Ajax een programma in Amsterdam te laten volgen. Hij heeft daar meer aan dan mee te en dan twee weken achter elkaar relatief weinig doet."

Lees ook: Ten Hag: "De bekende tactiek van België naar Nederland"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen