FC Twente haalt multifunctionele Ramos binnen

6 augustus 2018, 20:43   Bijgewerkt: 6 augustus 2018, 21:54

FC Twente heeft de Portugese verdediger Rafael Ramos (23) vastgelegd. De multifunctionele back tekende voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar. Ramos is een aanvallende rechtervleugelverdediger, die ook als rechtsbuiten en linksback kan spelen. Ramos was transfervrij nadat zijn contract bij Chicago Fire was ontbonden.

"Een paar jaar geleden gold Rafael Ramos als een toptalent in eigen land", licht technisch directeur Ted van Leeuwen toe op de website van Twente, dat inmiddels negen nieuwe spelers aantrok. "Opgeleid door Sporting CP, al vroeg weggekocht door Benfica. Daar had hij de een jaar oudere Nelson Semedo voor zich. Ramos is ambitieus, werd ongeduldig en koos voor een avontuur in de MLS."

In de Verenigde Staten kon Ramos zijn draai niet goed vinden. Hij was er ongelukkig en kon zijn contract laten ontbinden. "Toen bleek dat Rafael beschikbaar kwam, hebben we niet geaarzeld. Op de rechtsbackpositie waren we niet dubbel bezet. Ramos is snel, zeer aanvallend en heeft een geweldige voorzet, ook van links trouwens. Als we hem het plezier in het voetballen kunnen teruggeven, kan hij uitgroeien tot een zeer waardevolle speler. Bovendien van het type dat past in ons profiel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen