PSV legt 'buitenkans' Sainsbury voor drie jaar vast

7 augustus 2018, 09:47

PSV heeft de transfer van Trent Sainsbury helemaal rond. De Eindhovenaren treden dinsdagochtend met het nieuws naar buiten dat de Australische verdediger voor drie seizoenen is vastgelegd.

Sainsbury komt transfervrij over, aangezien zijn contract bij het Chinese Jiangsu Suning deze zomer afliep. De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen voor die club, die hem twee keer verhuurde. Hij speelde voor Internazionale en Grasshoppers op leenbasis, maar werd bij beide clubs geen belangrijke schakel. Nu gaat hij dus aan de slag in Eindhoven, waar hij Mark van Bommel tegenkomt. De nieuwe trainer werkte op het WK als assistent-trainer van Australië al samen met de international.

De 26-jarige oud-speler van PEC Zwolle wordt door PSV gezien als een buitenkansje. "Trent is een verdediger die we al toen hij nog bij PEC speelde interessant vonden", zegt hij op de clubwebsite. "Het is inmiddels een speler met behoorlijk wat internationale ervaring. Onder andere op het WK heeft hij laten zien dat hij zich uitstekend heeft ontwikkeld. Dat we hem nu transfervrij kunnen halen zien we als een buitenkans. Er wachten ons mogelijk nog wat mutaties in de verdediging. Daar hebben we nu al op geanticipeerd."

Hij lijkt daarmee te doelen op een vertrek van Nicolas Isimat-Mirin, die in de belangstelling staat van Besiktas.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen