Feyenoord is het beu en doet aangifte tegen fakkelgooiers

7 augustus 2018, 17:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft aangifte gedaan tegen de personen die zaterdag tijdens de Johan Cruijff Schaal fakkels op het veld van het Philips Stadion gooiden. De club verwacht dat de KNVB, als organisator van de Super Cup, het voorbeeld volgt en dat ook het Openbaar Ministerie de zaak oppakt. Feyenoord vindt het tijd om de handen ineen te slaan en krachtig op te treden tegen de kleine groep die zich structureel misdraagt.

Het duel met PSV werd zaterdag meteen voor een paar minuten stilgelegd, omdat er meerder fakkels op het veld lagen. 'Feyenoord heeft deze stap genomen, omdat het gooien van deze fakkels richting en op het veld gevaarlijke en angstige situaties heeft opgeleverd voor supporters, stewards en spelers', schrijft de bekerwinnaar in een verklaring.

De Rotterdammers betreuren het dat de aangifte nodig is. "We zien het echter als de enige logische stap na wat er in Eindhoven is voorgevallen", zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk, die voor Feyenoord veiligheidszaken in zijn portefeuille heeft. "Feyenoord heeft de plicht als werkgever te zorgen voor een veilige werkomgeving voor haar werknemers, mensen die we inhuren en natuurlijk ook voor haar supporters. Deze is natuurlijk in het geding als er met brandende voorwerpen in hun richting wordt gegooid."

Het is voor Feyenoord niet een issue dat fakkels en vuurwerk al dan niet mooi en sfeerverhogend zijn. Voor de club gaat het erom dat het verboden, ongezond en bovendien ongevaarlijk is. Algemeen directeur Jan de Jong erkent dat het in de maag zit met wat er is gebeurd. "k heb dat ook aan PSV laten weten en namens Feyenoord mijn excuses aangeboden. PSV heeft immers flink de nek uitgestoken door meer dan 4000 Feyenoord-supporters toe te laten in hun stadion. Die moedige zet is dus helaas niet beloond. Zoals eerder is het weer een relatief kleine groep die zich ernstig heeft misdragen, maar het feit ligt er wel dat het goed is misgegaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen