Buijs wil met FC Groningen terug naar het linkerrijtje

7 augustus 2018, 18:02

FC Groningen wil een beter seizoen draaien dan vorig jaar. Trainer Danny Buijs mikt op de eerste negen. Onder Ernest Faber eindigde de Trots van het Noorden afgelopen seizoen als twaalfde. "Met deze selectie, club en achterban moeten we in het linkerrijtje spelen", aldus de opvolger van Faber op de jaarlijkse persdag, waar directeur Hans Nijland liet weten dat Groningen voor komend seizoen een tekort op de begroting heeft.

Buijs heeft ook duidelijk voor ogen hoe hij dit wil bereiken. Groningen moet onder zijn bewind vooruit spelen. "Als we negentien keer een bal terugspelen ben ik in staat om zelf mijn schoenen weer aan te trekken", citeert RTV Noord Buijs.

Nijland sprak minder positieve woorden. Voor komend seizoen heeft Groningen een tekort van drie miljoen euro op de begroting. De noordelingen werken in totaal met een begroting van zo'n zestien miljoen euro.

Groningen had vorig seizoen dezelfde situatie, maar kon het de gaten dichten met een uitgaande transfers en eindigde de club met een positief saldo. Nijland rekent erop dat de verkoop van spelers het nieuwe tekort ook kan dichten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen