Ten Hag: "Maken de 0-3 niet en weet je dat zij komen"

7 augustus 2018, 22:45   Bijgewerkt: 7 augustus 2018, 23:07

Vooraf tekende Erik ten Hag voor een gelijkspel tegen Standard Luik (2-2), maar na negentig minuten vindt de trainer het doodzonde dat Ajax met een remise terugkeert. Met een 0-2 voorsprong leek er niets aan de hand. In het laatste half uur sleepte Standard toch nog een gelijkspel uit het vuur.

"We werden na de 0-2 wat slordiger", zegt Ten Hag tegen Ziggo Sport. "Hakim Ziyech kreeg een grote kans op de 0-3. Maar die maken we niet en dan weet je dat zij komen. Als je de bal in de ploeg kan houden, speel je makkelijker door hun verdediging."

Ajax leek alles onder controle te hebben, want Ten Hag zag zijn ploeg weinig kansen weggeven. "De verdediging stond goed. We worden gepasseerd door een schot van afstand en een penalty. Vooral in de eerste helft hebben we goede dingen laten zien."

Hoewel Ajax een veel betere uitgangspositie had kunnen hebben, houdt Ten Hag vertrouwen in de return. "We zijn dan een week verder en hebben we meer kracht. In deze fase speelt dat denk ik ook een rol. Standard is al drie competitieduels onderweg, Daley Blind stond bij ons voor het eerst in de basis en Frenkie de Jong speelde voor het eerst  weer op het middenveld. Het heeft er zeker mee te maken dat het in de slotfase minder wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen