KNVB volgt Feyenoord en doet aangifte tegen fakkelgooiers

8 augustus 2018, 16:10   Bijgewerkt: 8 augustus 2018, 22:13

De KNVB volgt Feyenoord in de aangifte tegen de fakkelgooiers tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De bond wil samen met de clubs optrekken om vuurwerk te stoppen. PSV - Feyenoord werd zaterdag in de eerste minuut stilgelegd, omdat vanuit het Feyenoord-vak fakkels op het veld werden gegooid.

"Het gebruik van vuurwerk op dichtbevolkte tribunes ziet er weliswaar sfeervol uit, maar kan tot levensgevaarlijke situaties leiden en serieus letsel tot gevolg hebben", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, op de website van de KNVB. "Om nog maar niet te spreken over wat er kan gebeuren als vuurwerk richting spelers wordt gegooid. De KNVB en de clubs zijn het erover eens dat we ons samen moeten inspannen om het gebruik van vuurwerk rondom wedstrijden en trainingen te stoppen."

Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in juni is het vuurwerkprobleem besproken met de betaald voetbalclubs. Eén van de afspraken is om geen vuurwerk meer toe te staan en om in gesprek te gaan over alternatieven. Strafrechtelijk aanpakken van de daders is daarbij een belangrijk actiepunt. Daders worden waar mogelijk geweerd uit de stadions en kunnen de schade zelf betalen.

Bluyssen: "Door als organisator van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal aangifte te doen, willen wij tevens een signaal afgeven naar de clubs. Als zij tijdens de competitie in hun stadion geconfronteerd worden met het afsteken van vuurwerk, hopen we dat zij ook aangifte doen bij de politie. Adequate en consequente handhaving is van groot belang om de associatie tussen voetbal en vuurwerk te verbreken en op dat gebied voor iedereen de veiligheid te waarborgen."

Lees ook: Feyenoord is het beu en doet aangifte tegen fakkelgooiers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen