IJsland strikt opnieuw een Zweed als bondscoach

8 augustus 2018, 16:57

De Zweed Erik Hamrén (61) is de nieuwe bondscoach van IJsland. De bond heeft hem aangesteld als opvolger van Heimir Hallgrimsson, die na zijn succesvolle periode besloot te stoppen om zijn baan als tandarts weer op te pakken. Hamrén tekende voor twee jaar en moet in die periode IJsland naar het EK 2020 leiden.

Hamrén komt over van het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, waar hij technisch directeur was. Als trainer was Hamrén succesvol in Scandinavië. Hij maakte AaB kampioen van Denemarken, met Rosenborg pakte Hamrén twee keer de Noorse titel en in zijn vaderland greep de oefenmeester met AIK en Örgryte de beker.

Hamrén is internationaal vooral bekend van zijn periode als bondscoach van Zweden, waar hij tussen 2009 en 2016 de scepter zwaaide. Hamrén kwalificeerde zich voor de EK's van 2012 en 2016. Hij zal bij IJsland in de voetsporen moeten treden van landgenoot Lars Lagerbäck, die het eiland voor het eerst in de historie naar een eindtoernooi leidde. Tijdens hun debuut bereikte IJsland op het EK in Frankrijk ook nog eens de laatste acht.

Deze zomer speelde IJsland voor het eerst op een WK. Onder Hallgrmisson strandde de debutant in de poulefase.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen