Voor een beter seizoen is realisme Feyenoords toverwoord

9 augustus 2018, 09:20

Wat mogen we dit seizoen van Feyenoord verwachten? "Het is aan jullie om ons ergens neer te zetten", zei Jordy Clasie na de gewonnen Johan Cruijff Schaal. De vice-aanvoerder van Feyenoord wilde, durfde of kon die vraag niet beantwoorden. In hoeverre kunnen de Rotterdammers dit seizoen mee met Ajax en PSV? De transferactiviteiten en de Johan Cruijff Schaal zijn een teken aan de wand.

Feyenoord redde vorig seizoen door de KNVB Beker in de eigen Kuip te winnen. In de Eredivisie was de toen regerend landskampioen al in februari afgehaakt voor titelprolongatie. Met Dirk Kuyt, Eljero Elia, Rick Karsdorp en Terence Kongolo deed Feyenoord een flink jasje uit. Jean-Paul Boëtius, Kevin Diks, Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste, Sam Larsson en Sofyan Amrabat kwamen ervoor terug. Het bleek onvoldoende om een rol van betekenis te spelen in de titelrace.

{image[327861][right-half][]}Weinig veranderingen

Het huidige Feyenoord lijkt veel op dat van vorig seizoen. De belangrijkste mutatie is Jordy Clasie voor de vertrokken Karim El Ahmadi. Naast Clasie haalde technisch directeur Martin van Geel deze zomer ook Yassin Ayoub, Luis Sinisterra en Joris Delle naar Rotterdam-Zuid. 

Ayoub kampt met een blessure, maar ook een fitte Ayoub lijkt niet direct verzekerd van een basisplaats. De onbekende en pas negentienjarige Colombiaan Sinisterra is er eentje voor de toekomst. De aanvaller vult nu het gat op van Bilal Basaçikoglu, die vertrok naar het Turkse Kayserispor. Bovendien zal hij nog wel even tijd nodig hebben om te aarden.

De vierde 'aanwinst' van Feyenoord wordt zeker niet als directe versterking beschouwd. Delle werd deze week transfervrij opgepikt om de vacature van derde doelman in te vullen. Die was vrijgekomen nadat Brad Jones vorige week voor een lucratief avontuur koos bij Al-Nassr uit Saudi-Arabië. Van zulk transfernieuws zal Het Legioen het niet warm krijgen.

Realisme

Het is aan Giovanni van Bronckhorst om met nagenoeg dezelfde selectie beter te presteren dan vorig seizoen. Gio wil in ieder geval langer meedoen om de titel. Wie Feyenoord zaterdag aan het werk zag tegen PSV, zag een Feyenoord dat speelde naar zijn mogelijkheden. Feyenoord hield de ruimtes klein en loerde op een fout van PSV.  Spectaculair was het allesbehalve, realistisch wel. "Feyenoord is hier niet naartoe gekomen om te voetballen", zo vatte PSV'er Jeroen Zoet het spelletje van de Rotterdammers op. Het belangrijkste voor Feyenoord: het leverde resultaat op.

Natuurlijk liet Feyenoord het ook liggen tegen NAC Breda en VVV-Venlo, maar vooral in de toppers kan de bekerwinnaar winst boeken. Het recept van afgelopen zaterdag tegen PSV bewees dat dit mogelijk is. Ook deze WK-zomer bleek meermaals dat ploegen die op papier minder zijn, met het juiste strijdplan tot grootse dingen in staat zijn. Bovendien heeft Feyenoord de meest ervaren ploeg van de Eredivisie. En met Robin van Persie, Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen beschikt Feyenoord natuurlijk ook over een drietal dat, met wat voor speelwijze dan ook, overal het verschil kan maken.

Lees ook:

Zo baande landskampioen PSV zich een weg door de zomer

Hoe Ajax dit seizoen écht kan breken met de laatste vier jaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen