Argentinië deed poging bij Guardiola, maar schrikt van prijskaartje

8 augustus 2018, 18:04

De Argentijnse bond (AFA) heeft onderzocht Pep Guardiola aan te stellen als bondscoach. Maar bondsvoorzitter Claudio Tapia viel bijna van zijn stoel toen hij het prijskaartje hoorde. "Je moet een hele dikke portemonnee hebben. Dit is onmogelijk", aldus Tapia.

Argentinië zit sinds het ontslag van Jorge Sampaoli zonder bondscoach. Sampaoli's baan was na het mislukte WK in Rusland onhoudbaar. Totdat de AFA een definitieve opvolger heeft gevonden, nemen Lionel Scaloni en Pablo Aimar de honneurs waar. In de zoektocht klopte de bond aan bij Guardiola.

De AFA wilden een poging wagen bij de manager van Manchester City. "We hebben het onderzocht. We wisten dat hij duur zou zijn, maar zo duur?", zegt Tapia tegen TyC Sports. "We hebben het geprobeerd, maar daar is het ook bij gebleven."

Verschillende namen blijven de revue passeren. Onder meer Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Diego Simeone (Atlético Madrid) en Marcelo Gallardo (River Plate) worden genoemd. Volgens Tapia wordt pas in december een definitief besluit genomen. "We moeten met iedereen praten. Het zijn allemaal geweldige trainers, maar we hoeven ons niet te haasten. We moeten argumenten geven om ze te verleiden."

De nieuwe bondscoach moet Argentinië voorbereiden voor de Copa America van volgend jaar in Brazilië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen