Van Wolfswinkel: "Zeker is dat wij weer veel te bewijzen hebben"

8 augustus 2018, 19:23   Bijgewerkt: 8 augustus 2018, 23:06

Ricky van Wolfswinkel weet dat FC Basel de favoriet is in het Europese tweeluik met zijn oude club Vitesse. Ook al zijn de Zwitsers niet goed aan hun seizoen begonnen. "We kunnen daar wel om heen gaan draaien, maar dat is gewoon zo", aldus de Nederlandse spits in Zwitserse dienst.

"Wij moeten winnen en daar gaan we voor. Daar worden we ook op afgerekend", citeert Omroep Gelderland Van Wolfswinkel op de persconferentie van woensdag. "FC Basel heeft Champions League gespeeld en nu zitten we weliswaar weer in een opstartfase. Het is wel even onrustig geweest bij ons. En hoe een wedstrijd gaat lopen is altijd moeilijk te zeggen, maar zeker is dat wij weer veel te bewijzen hebben. Vitesse heeft een goede ploeg met veel nieuwe spelers."

Bij Basel is sinds de start van het nieuwe seizoen veel gebeurd. De Zwitserse topclub startte slecht in de competitie en werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. De slechte resultaten kostte Raphael Wicky zijn baan. Onder zijn opvolger Marcel Koller staat Van Wolfswinkel plots rechtsbuiten. "Nee, ik heb daar nooit echt gespeeld. Maar ik mag veel naar binnen komen en kan het voor een groot deel op mijn manier invullen. En ik zal altijd op zoek blijven naar goals."

Vitesse en Basel spelen donderdag in het Gelredome, een week later is de return in Zwitserland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen