Officieel: Courtois tekent bij Real Madrid, Kovacic naar Chelsea

8 augustus 2018, 21:08   Bijgewerkt: 8 augustus 2018, 23:58

Thibaut Courtois heeft zijn transfer naar Real Madrid te pakken. De Belgische doelman komt over van Chelsea en tekent in Santiago Bernabéu een zesjarig contract. Mateo Kovacic bewandelt de omgekeerde weg. Real Madrid verhuurt de Kroaat voor één seizoen aan de Engelsen. Beide clubs hebben de dubbele deal bevestigd.

Het was een publiek geheim dat Courtois wilde verkassen naar Real Madrid, mede om dichter bij zijn kinderen te wonen. Nadat Chelsea woensdag Kepa Arrizabalaga voor zestig miljoen euro overnam van Athletic Bilbao kon Courtois zijn handtekening bij de Koninklijke zetten. Real betaalt naar verluidt zo'n veertig miljoen euro voor de 26-jarige Courtois. Daarnaast laat Real Madrid Kovacic op huurbasis naar Stamford Bridge gaan. Kovacic wilde zelf ook weg om elders meer speeltijd te krijgen.

De deal is extra pikant, omdat Courtois tussen 2011 en 2014 op huurbasis voor Atlético Madrid speelde. Omdat hij daar in 154 wedstrijden indruk maakte, haalde Chelsea hem terug naar Londen. In totaal stond Courtois vier seizoenen onder de lat van Chelsea.

Lees ook: Courtois verwijdert afscheidsbericht voor Chelsea razendsnel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen