Spartak verspeelt voorsprong, Promes mist penalty

8 augustus 2018, 21:28   Bijgewerkt: 8 augustus 2018, 21:53

Quincy Promes (op archiefbeeld) heeft met Spartak Moskou een teleurstellende avond achter de rug. De Russen verspeelden in de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki een 0-2 voorsprong en gingen onderuit met 3-2. Promes was woensdagavond een van de doelpuntenmakers, maar hij miste ook een strafschop voor de gelijkmaker.

Spartak leek op weg naar een heel plezierige avond. Ivelin Popov opende de scorende, en in de zeventiende minuut verdubbelde Quincy Promes de voorsprong. Zij het met wat fortuin, want zijn schot werd onderweg van richting veranderd. Maar nog in de eerst helft ging het helemaal mis voor Spartak. Via Aleksandar Prijovic (penalty), Dimitrios Limnios en Dimitrios Pelka draaide PAOK de rollen volledig om.

In de tweede helft zocht Spartak de gelijkmaker. Promes kreeg de grootste mogelijkheid. Halverwege de tweede helft mocht hij aanleggen vanaf de penaltystip. Nadat Promes behoorlijk werd geïntimideerd, miste de Amsterdammer de penalty. Dankzij de doelman en de paal zag hij zijn strafschop in rook opgaan. Het bleek een dure misser, want daarna wist Spartak de gelijkmaker ook niet te maken.

Met twee uitdoelpunten houdt Spartak een goede uitgangspositie voor de return. De winnaar van dit tweeluik treft in de laatste voorronde Benfica of het Fenerbahçe van Phillip Cocu.