Ten Hag: "Zie geen aanleiding dat we dit weggeven"

9 augustus 2018, 08:35

Erik ten Hag is niet van mening dat Ajax als morele verliezer de return tegen Standard Luik van volgende week dinsdag ingaat. De trainer van de Ajacieden stelt dat de 2-2 remise in België een goed resultaat is en dat Ajax goede kansen heeft om de vierde voorronde van de Champions League te halen.

"Ik zie er geen enkele aanleiding toe dat we deze goede uitgangspositie dinsdag thuis weggeven, zoals Ajax wel in 2015 tegen Rapid Wien deed", zegt de trainer tegen De Telegraaf. "We moeten dan wel het niveau van de eerste helft halen, want Standard is een goede tegenstander met veel power. We zullen goed aan de bal moeten zijn."

Ajax stond met rust 0-2 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht, maar na de pauze ging het mis. "Wat er verkeerd ging, is dat we eenvoudig de bal verspeelden, onnauwkeurig werden. Daardoor werd het vechtvoetbal en moesten we terug. Dat is niet ons spel. Wij moeten 'vast' zijn in balbezit. Alleen zo kun je onder de druk uitblijven en kansen creëren. Dat deden we na rust te weinig. Wat de redenen zijn, is nu moeilijk aan te geven. Het kan vermoeidheid zijn, concentratieverlies kan een rol spelen."

Ten Hag is het niet eens met de stelling dat hij tijdens het duel eerder zijn middenvelder om had moeten gooien. "Dat denk ik niet. Daar staan met Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic de balvaste jongens. En daar heb ik vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen