Vente leert van Van Persie: "Alles met hem bespreken"

9 augustus 2018, 09:05   Bijgewerkt: 9 augustus 2018, 10:03

Een veel betere leermeester dan Robin van Persie kan de negentienjarige Dylan Vente niet hebben bij Feyenoord. De jonge aanvaller werkte hard aan zijn doorbraak en heeft veel aan de hulp van Van Persie, zo geeft Vente aan.

De jonge spits krijgt donderdagavond waarschijnlijk de kans in de basis tegen AS Trencin. Van een Europese wedstrijd wordt Vente inmiddels al niet meer warm of koud. "Als je steeds meer dingen meemaakt bij Feyenoord, ga je aan alles wennen. Als de trainer me opstelt, sta ik er", zegt hij tegen De Telegraaf.

Aanvoerder Van Persie krijgt rust en blijft achter in Nederland. De routinier zei onlangs dat Vente specifieke kwaliteiten heeft en dat hij ver kan komen. "Ik ben er trots op dat hij zulke woorden over mij heeft uitgesproken", reageert Vente. "Het is zo goed om zo'n speler als Robin in je team te hebben. Of ik bezwaar heb gemaakt bij de keuze om hem aanvoerder te maken? Nee, joh! Ik zou niet durven. Hij is hartstikke goed als leider. Ik ben blij dat hij met mij praat, is ondanks alles wat hij heeft meegemaakt op geen enkele manier arrogant. Hij is een heel nuchter en normaal persoon."

Ook op het trainingsveld kan Vente veel leren van Oranje's topscorer aller tijden. "Ik vraag ook gewoon dingen aan hem, hoor. Van de week schoot hij op de training van buiten de zestien meter een bal binnen, dat was ongelooflijk. Op zo'n moment vraag ik aan hem: doe je dat nou op gevoel of is dat puur je techniek? Robin zei dat het op gevoel was. Dat vind ik dan wel bijzonder. Dat zijn dingen die ik nog moet leren als spits. Maar ik kan echt alles bespreken met hem. Hij is heel laagdrempelig voor iedereen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen