Nederland verliest twaalfde plaats aan Denen op UEFA-ranking

10 augustus 2018, 08:20

Nederland jaagt op plaats elf op de coëfficiëntenlijst van de UEFA, maar moet eerst maar zien om de twaalfde plek terug te krijgen. Die was in het bezit, maar is deze week verloren aan Denemarken. Namens Nederland boekten Feyenoord en Vitesse slechte resultaten, terwijl ook Ajax niet won. In tegenstelling tot Nederland kende Denemarken wel een sterke Europese week.

Ajax haalde met de remise tegen Luik nog 0,1 punt op, maar verder kwam Nederland niet. Feyenoord verloor met 4-0 bij AS Trencin en Vitesse gaf tegen FC Basel in de slotfase een gelijkspel uit handen (0-1). In tegenstelling tot Nederland pakte Denemarken wel de nodige punten. FC Kopenhagen, Brøndby IF en FC Midtjylland boekten zeges en FC Nordsjælland verloor. Daardoor grijpen de Denen 0,9 punt, wat voldoende is om Nederland te passeren. Het verschil bedraagt echter maar 0,1 punt, waardoor er zeker nog hoop is voor Nederland.

Belangrijk is de elfde plaats op de coëfficiëntenlijst. Die geeft namelijk recht op een rechtstreeks Champions League-ticket over twee seizoenen. De elfde plaats is momenteel in handen van Oostenrijk, maar dat land deed het met 0,2 punt deze week ook niet best. Het verschil tussen Nederland en Oostenrijk bedraagt op dit moment 0,8 punt. Er is dus zeker hoop, maar Nederland weet dat er met Denemarken een zeer vervelende kaper op de kust ligt die ons land inmiddels zelfs voorbij is gestreefd.

De stand van zaken

#11 Oostenrijk: 25.650

#12 Denemarken: 24.900

#13 Nederland: 24.833

#14 Griekenland: 23.600

Bron data: Kassies

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen