Utrecht-assistent vertrekt na herstructurering staf

10 augustus 2018, 10:32   Bijgewerkt: 10 augustus 2018, 10:40

De samenwerking tussen FC Utrecht en assistent-trainer Luc Nijholt is vrijdag beëindigd. De trainer kon zich niet schikken in zijn nieuwe rol en is daardoor vertrokken bij de club. Utrecht respecteert zijn keuze, maar vindt het wel jammer.

Utrecht wijzigde de structuur in de technische staf onlangs. Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys werden doorgeschoven tot trainers op het veld, terwijl Jean-Paul de Jong en Nijholt meer een managersfunctie kregen. "Recentelijk is de technische staf qua rolverdeling aangepast. Dijkhuizen en Kruys zijn naar voren geschoven als veldtrainers onder leiding van hoofdcoach Jean-Paul de Jong. Hoewel staf en spelers achter de nieuwe constructie staan, en hier enthousiast over zijn, is mijn rol als assistent anders geworden en uiteindelijk teveel op de achtergrond", licht Nijholt zijn vertrek toe.

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van Utrecht, vindt dat jammer. "Luc heeft in een goed gesprek met onze hoofdcoach Jean-Paul de Jong en mij aangegeven moeite te hebben om zich te schikken in zijn nieuwe rol. Wij vinden dit jammer, maar hebben begrip voor zijn standpunt. Wij willen Luc, die binnen is gekomen afgelopen winter, ontzettend bedanken voor zijn inzet voor de club. Mede dankzij Luc zijn kennis en inbreng hebben wij vorig seizoen een mooie positionering (vijfde plek) in de Eredivisie afgedwongen en samen play-offs finale gehaald. Wij wensen Luc een succesvol vervolg toe in zijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen