Spoorboekje: Transferweekje en een bomvolle Eredivisie-avond

11 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 10 augustus 2018, 23:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 11 augustus.

Specials

Hoe staat Fortuna Sittard ervoor?

Het is een mooie quizvraag: wanneer speelde Fortuna Sittard zijn laatste eredivisieduel? Het antwoord: 5 mei 2002. Vanavond (zaterdag) maakt de club zijn officiële rentree in de Eredivisie. Het brutale spel tijdens de voorbereiding en het feit dat maar weinig sterkhouders vertrokken, geeft Fortuna hoop op opnieuw een succesvol seizoen.

Transferweekje

De transfermarkt is nog enkele weken geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden 

Huddersfield Town - Chelsea (16.00 uur)

Chelsea start zaterdag in de Premier League met een uitwedstrijd tegen Huddersfield Town. De ogen zijn vooral op Chelsea gericht vanwege de debuutwedstrijd van de nieuwe trainer Maurizio Sarri. Weet Chelsea direct te overtuigen bij de start van het seizoen of is er nog werk aan de winkel voor de Italiaanse manager?

Ajax - Heracles (18.30 uur)

Voor Ajax begint de Eredivisie met een thuisduel met Heracles Almelo. De Amsterdammers speelden al drie wedstrijden in de voorrondes voor de Champions League en kunnen daar redelijk positief op terugkijken. Nu is het aan de ploeg van Erik ten Hag om ook in de competitie goed voetbal te laten zien. Afgelopen seizoen won Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena nipt met 1-0 van de ploeg uit Almelo. Wordt het weer een Amsterdamse zege of weet Heracles punten af te snoepen?

PSV - FC Utrecht (20.45 uur)

Ook PSV begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd. FC Utrecht, de nummer vijf van afgelopen seizoen, is in het Phillips Stadion de tegenstander. Op papier dus een lastiger duel, hoewel de Eindhovenaren vorig jaar tweemaal een klinkende zege wisten te boeken: 1-7 en 3-0. De nieuwe trainer Mark van Bommel zal hopen op een herhaling daarvan bij zijn debuutwedstrijd in de Eredivisie.

Voetbal op tv

13.30 uur: Newcastle United - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

16.00 uur: Huddersfield Town - Chelsea, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

16.00 uur: Schalke 04 - Fiorentina, FOX Sports 4, live verslag van het oefenduel

18.00 uur: Wolverhampton Wanderers - Everton, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

18.25 uur: Derby County - Leeds United, Ziggo Sport, live verslag van het Championship-duel

18.30 uur: Ajax - Heracles Almelo, FOX Sports 1, live verslag van de Eredivisie-wedstrijd

18.30 uur: Willem II - VVV-Venlo, FOX Sports 2, live verslag van de Eredivisie-westrijd

20.45 uur: PSV - FC Utrecht, FOX Sports 1, live verslag van de Eredivisie-wedstrijd

22.30 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen