Geen basisplek Labyad: "Een van de spelers die moet knokken"

10 augustus 2018, 20:07   Bijgewerkt: 10 augustus 2018, 20:25

Aankoop Zakaria Labyad heeft bij Ajax geen basisplaats, maar de eerste maanden bevallen de 25-jarige aanvaller desondanks goed. De van FC Utrecht overgekomen creatieveling werkt hard in Amsterdam en moet bekennen dat het even wennen was bij zijn nieuwe club. "Zo heb ik in de laatste anderhalf jaar eigenlijk niet gespeeld."

Tegenover AT5 vertelt Labyad over zijn eerste maanden in het shirt van Ajax. In het begin leerde hij elke dag nieuwe dingen. "Je komt natuurlijk in een nieuw team, in een nieuw systeem. Zo heb ik in de laatste anderhalf jaar eigenlijk niet gespeeld", zegt Labyad."Ik heb de tijd gekregen om mijn teamgenoten beter te leren kennen en mijn plek te vinden. Dat is tot nu toe gelukt."

Tegen Standard Luik viel de oud-speler van PSV, Sporting Portugal, Vitesse en FC Utrecht in. Hij weet dat hij niet elke week minuten gaat krijgen. "Geen enkele speler krijgt dingen zomaar voorgeschoteld. Ik ben gewoon een van de spelers die moet knokken voor zijn plek. Natuurlijk wil ik graag spelen, maar ik kan in mijn eentje niet de wereld verbeteren. Ik ben geen Messi."

Zaterdag begint voor Ajax ook de Eredivisie. In de Johan Cruijff Arena ontvangen de Amsterdammers Heracles Almelo. Bij Labyad zit het met de Amsterdamse bluf in ieder geval goed. "Die rollen we op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen