De Ligt over druk: "Het is ook niet anders dan anders"

11 augustus 2018, 08:41   Bijgewerkt: 11 augustus 2018, 10:51

Aanvoerder Matthijs de Ligt begint met zijn club Ajax zaterdagavond aan een nieuwe Eredivisie-seizoen. De Amsterdammers worden door velen als de titelfavoriet bestempeld, maar loopt hij minder hard van stapel: "Ik ga niet zeggen dat wij de gedoodverfde kampioen zijn."

De 18-jarige captain zag dit transferwindow genoeg ervaring naar Amsterdam komen. Zo haalde Marc Overmars onder meer Dusan Tadic en Daley Blind binnen. De Ligt zelf is ondanks zijn jonge leeftijd ook niet bepaald onervaren meer. Hij is international, speelde een Europa League-finale en krijgt het vertrouwen als aanvoerder. "Als je kijkt naar de wedstrijden die ik heb mogen spelen en de ervaringen ik heb opgedaan, dan is dat alleen maar mooi", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Een prijs pakte De Ligt nog niet met zijn club. Hij weet dat het dit jaar moet gebeuren. "Het is lang geleden dat Ajax kampioen is geworden. Dat die verwachtingen heel hoog zijn, is niet erg. Daar moet je mee om zien te gaan. Het is ook niet anders dan anders. Die druk is hier altijd aanwezig. Dit seizoen niet meer dan anders."

Volgens analytici is Ajax topfavoriet, maar de aanvoerder vindt dat te kort door de bocht. "Zo simpel is het allemaal niet. We moeten laten zien dat we echt heel graag kampioen willen worden. Dat is belangrijk. Ik ga niet zeggen dat wij de gedoodverfde kampioen zijn. Dat moet je zelf ook niet willen zijn. Laten we hard werken, bescheiden blijven en zorgen dat die schaal naar Amsterdam komt."

Hij zag eerder deze week Feyenoord afgaan in Slowakije, maar volgens De Ligt moeten supporters daar niet te veel conclusies aan verbinden. "Ik weet nog dat PSV vorig seizoen van Osijek verloor en vervolgens werden ze kampioen. Zo'n nederlaag zegt niet zoveel voor de competitie." Van de Eindhovenaren verwacht de tieneraanvoerder ook dit jaar veel. "Hun selectie is grotendeels intact gebleven, dus dat wordt gewoon weer een goede concurrent."

Met De Ligt als captain trapt Ajax vanavond hun Eredivisie-avontuur af. In de eigen Johan Cruijff Arena ontvangt het Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen