Spoorboekje: special De Graafschap, topper in Engeland

12 augustus 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 12 augustus.

Specials

Tim Siekman, geboren en getogen Emmenaar

Veel mooier kan niet: als geboren en getogen Emmenaar met FC Emmen de Eredivisie in. Tim Siekman (28) zag onder de rook van De Meerdijk het levenslicht. Op de fiets kan hij dit seizoen naar de thuiswedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV. "Misschien dat ik dan wel met de auto ga", zegt hij in gesprek met FCUpdate.nl

De Graafschap jaagt met Eerste Divisie-ploeg op 'CL-winst'

De euforie was gigantisch toen De Graafschap op 20 mei tegen Almere City FC na twee jaar absentie weer terugkeerde naar de Eredivisie. Fans konden zich weer gaan verheugen op tripjes naar Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, maar in het voorportaal van het nieuwe seizoen reist de vraag of De Superboeren wel klaar zijn voor de Eredivisie. FCUpdate.nl zoekt het uit.

Wedstrijden

De Graafschap - Feyenoord (14.30 uur)

Drie dagen na de blamage in Slowakije moet Feyenoord in Doetinchem winnen om de Eredivisie wél goed te beginnen. Promovendus De Graafschap is de gastheer en de Rotterdammers, die waarschijnlijk met een hoop andere namen dan tegen AS Trencín starten, zullen niet bepaald overlopen van vertrouwen. 

Liverpool - West Ham United (14.30 uur)

Met hoogstwaarschijnlijk Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basiself begint Liverpool het Premier League-seizoen. Op het eigen Anfield Road ontvangen The Reds West Ham United. Eens kijken of Liverpool, dat vorig seizoen onder aanvoering van het supertrio Salah, Firmino en Mané de Champions League-finale haalde, het seizoen goed begint.

Arsenal - Manchester City (17.00 uur)

Meteen al een heuse topper in Engeland. Arsenal en Manchester City treffen elkaar in Londen op de eerste speeldag van de Premier League. Bij Arsenal staat voor het eerst sinds lichtjaren Arséne Wenger niet langs de lijn tijdens de competitie. Unai Emery volgde hem deze zomer op. Hem wacht meteen een loodzware opdracht, want regerend landskampioen Manchester City komt op bezoek.

Voetbal op tv

12.15 uur: ADO Den Haag - FC Emmen, FOX Sports 1, liveverslag van de wedstrijd

14.10 uur: Liverpool - West Ham United, Ziggo Sport Select - live verslag van Premier League-duel

14.30 uur: De Graafschap - Feyenoord, FOX Sports 1, liveverslag van de wedstrijd

14.30 uur: Vitesse - FC Gronigen, FOX Sports 2, liveverslag van de wedstrijd

16.30 uur: Arsenal - Manchester City, Ziggo Sport Select - live verslag van Premier League-duel

16.45 uur: AZ - NAC Breda, FOX Sports 1, liveverslag van de wedstrijd

17.55 uur: Charleroi - Anderlecht, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van duel uit Belgische competitie

19.00 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

19.50 uur: Rondo, Ziggo Sport Select - praatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen