Tottenham wint mede dankzij goal Vertonghen bij Newcastle

11 augustus 2018, 15:21   Bijgewerkt: 11 augustus 2018, 15:46

Tottenham Hotspur is het Premier League-seizoen prima begonnen. De Londenaren wonnen in een aantrekkelijke wedstrijd op bezoek bij Newcastle United met 1-2 en volgen daarmee het voorbeeld van Manchester United, dat vrijdag ook al won.

Spurs investeerde deze zomer geen cent in nieuwe aankopen, maar daar was in Newcastle weinig van te merken. De eerste helft werd namelijk een spektakelstuk met drie goals binnen achttien minuten. Al vroeg knikte Jan Vertonghen de 0-1 voor de mannen van Mauricio Pochettino binnen, maakte Joselu op aangeven van Matt Richie gelijk en zette Dele Alli (ook met het hoofd) Spurs weer op voorsprong.

Doelpunten vielen er in het restant van de wedstrijd niet meer, want de keepers Martin Dúbravka en Hugo Lloris bleken tijdens de openingswedstrijd al prima in vorm en Newcastle raakte ook nog het houtwerk. Spurs deelt door de overwinning de koppositie voorlopig met Manchester United.