Ten Hag: "Thuis moeten we alle wedstrijden winnen"

11 augustus 2018, 21:39

Erik ten Hag is 'zwaar teleurgesteld' over het gelijkspel van Ajax tegen Heracles Almelo (1-1). Met dat resultaat mochten de Amsterdammers achteraf niet klagen, want in de 84ste minuut keek het plots tegen een achterstand aan. "Dit is gewoon niet goed genoeg", oordeelt Ten Hag.

"1-1 is te weinig. Het tempo was te laag", zegt de Ajax-trainer na afloop tegen de NOS. "Thuis moeten we alle wedstrijden winnen. Ik kan er van alles bijhalen waar het aan ligt, en hoe het kan. Het feit ligt er. Wij moeten gewoon beter."

Ten Hag vond het te lang duren totdat Ajax het tempo opschroefde. "Pas in de slotfase van de eerste helft, met de één-op-één-situatie van Donny van de Beek. Daarvoor hadden we afstandsschoten en spelhervattingen. In de tweede helft hebben we wel een paar kansen gehad."

Het duel met Heracles greep Ten Hag aan om zijn basis op vier plaatsen te wijzigen. Frenkie de Jong, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar kregen rust. "Wij hebben meer dan elf basisspelers. Het is noodzaak", zegt Ten Hag over de aanpassingen. "Spelers geven ook dan ze moeite hebben met het zware programma. Je zag dat dinsdag ook in Luik, dat was ook zwaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen