Buitenland: Real klopt AC Milan, Sneijder trefzeker in Qatar

11 augustus 2018, 23:54

In het buitenland heeft Real Madrid zaterdag een oefenzege geboekt op AC Milan (3-1). Stadsgenoot Atlético Madrid ging onderuit tegen Internazionale (0-1). In de Qatarese competitie raakte Wesley Sneijder in de tweede wedstrijd van het seizoen van de nul af.

Real Madrid - AC Milan 3-1

Real Madrid heeft de voorbereiding afgesloten met een 3-1 overwinning op AC Milan. Beide ploegen troffen elkaar voor de strijd om de Trofeo Santiago Bernabéu. Meest opvallende doelpuntenmaker was Gonzalo Higuain. Tussen 2007 en 2013 stond hij bij Real Madrid op de loonlijst. Dit seizoen verhuurt Juventus hem aan Milan. Al na vier minuten scoorde Higuain met een knap schot uit de draai. Even daarvoor had Karim Benzema de score al geopend. Real liep uiteindelijk uit via Gareth Bale en Borya Mayoral. Real Madrid speelt woensdag tegen Atlético Madrid om de Europese Super Cup.

Atlético Madrid - Internazionale 0-1

Atlético Madrid kende een minder goede generale voor de Super Cup. De Europa League-winnaar verloor van Internazionale. Lautaro Martinez maakte het enige doelpunt van het duel om de International Champions Cup. Hij deed dat op fraaie wijze. De zomeraankoop scoorde met een halve omhaal. Stefan de Vrij, die ook nieuw is bij Inter, kreeg een invalbeurt. Bij Atlético Madrid mocht Santiago Arias nog een half uurtje meedoen.

Al Gharafa - Al Sailiya 2-1

Sneijder zette het winnende Al Gharafa op het goede spoor. Hij schoot een penalty feilloos binnen. Voor de recordinternational van Oranje was dat zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. Al Gharafa won uiteindelijk met 2-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen