Sevilla dreigt zich terug te trekken voor Super Cup-duel

12 augustus 2018, 09:24

Sevilla is absoluut niet te spreken over de gang van zaken bij de Spaanse voetbalbond. De bekerwinnaar dreigt zich terug te trekken voor de wedstrijd om de Spaanse Super Cup die zondagavond gespeeld gaat worden.

Dit komt door de aangepaste regelgeving voor de wedstrijd van zondagavond tegen FC Barcelona. In het Spaanse voetbal is de regel dat er bij officiële duels slecht drie spelers zonder EU-paspoort mogen worden opgesteld. Sevilla rekende erop dat dit ook voor de Super Cup zou gelden, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Zaterdag heeft de Spaanse bond laten weten dat die regel voor het treffen van vanavond niet geldt. Dit omdat het geen officiële wedstrijd betreft.

"Sevilla is erg verrast door de verklaring van de Spaanse bond", meldt de club in een verklaring. "Enkele weken terug werd nog bericht dat een maximum van drie spelers zonder EU-paspoort van toepassing is in het hele seizoen, zonder uitzondering. De juridische afdeling van de club is de zaak aan het onderzoeken. Misschien zien we ons genoodzaakt ons terug te trekken bij een onrechtmatige opstelling."

De spelersgroep van FC Barcelona telt momenteel weinig spelers met geen EU-paspoort. Marlon, Arturo Vidal, Malcom en Arthur beschikken er niet over, maar Philippe Coutinho, Lionel Messi en Luis Suárez wel.

De wedstrijd tussen Barcelona en Sevilla wordt vanavond om 22.00 uur gespeeld in het Marrokkaanse Tanger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen