Tim Siekman: geboren en getogen Emmenaar gaat Eredivisie in

12 augustus 2018, 10:03   Bijgewerkt: 12 augustus 2018, 12:44

Veel mooier kan niet: als geboren en getogen Emmenaar met FC Emmen de Eredivisie in. Tim Siekman (28) zag onder de rook van De Oude Meerdijk het levenslicht. Nog steeds woont hij op een steenworp afstand van de thuishaven van Emmen. Op de fiets kan hij dit seizoen naar de thuiswedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV.

Op een uitstapje naar de amateurs van HHC uit Hardenberg na, speelt Siekman al zijn hele leven bij Emmen. De club van Drenthe pikte de centrale verdediger op uit pupillen SVBO, de amateurvereniging uit de Emmer wijk Barger-Oosterveld. Siekman doorliep de hele jeugdopleiding en heeft inmiddels 149 Eerste Divisie-wedstrijden voor Emmen in de benen.

"Ik wilde eigenlijk niet altijd in de Eerste Divisie spelen. Als je eeuwig in de Eerste Divisie speelt, kun je op een gegeven moment beter naar een Topklasser (nu de Tweede Divisie, red.) gaan, en dit combineren met een baan", vertelt Siekman aan FCUpdate.nl. "Maar profvoetballer zijn, is een van de mooiste dingen die er is. Ik kan het hier ook combineren met een baan bij de bank. Dat ik dan nu nog de stap omhoog naar de Eredivisie maak, met Emmen, had ik een paar jaar terug denk ik niet verwacht."

{image[328005][right-half][]}Trots

Maar dromen werden werkelijkheid in Emmen. De enige Drentse profclub schreef in mei geschiedenis. Als échte Emmenaar is dat nog eens extra speciaal. "Als je kijkt wat de promotie in de regio heeft losgemaakt. Het is een stukje trots dat we dit hebben bereikt, en dat ik daar deel van uitmaak."

Vandaag (zondag) gaat het avontuur dan echt beginnen met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. "Je merkt wel dat iedereen veel zin heeft in de Eredivisie. Mensen die ik normaal over voetbal spreek, zijn benieuwd hoe wij het gaan doen. Mensen praten meer over Emmen. De laatste jaren was dat al een beetje zo, omdat we de stijgende lijn te pakken hadden. Dat het nu inderdaad gebeurt, zie je ook wat het losmaakt. Dat je bijvoorbeeld hoort dat het goed gaat met de shirtverkoop. Jarenlang is dat niet zo geweest."

Degradatiekandidaat

Siekman zelf heeft er ook vooral zin in. Spanning voelt hij niet. "Wij hebben denk ik een team dat kan verrassen. Natuurlijk, het wordt een moeilijk jaar. Maar ik denk niet dat wij kansloos gaan voetballen en nummer één voor degradatie zijn. We worden wel veel genoemd, maar dat is denk ik logisch als je promoveert. Emmen heeft nog nooit in de Eredivisie gespeeld, dan valt je naam al gauw. Ik denk niet dat wij een mindere selectie hebben dan De Graafschap of Fortuna Sittard, en misschien ook wel niet minder dan NAC en Willem II."

In Siekmans agenda staan vooral de thuiswedstrijden tegen Ajax (3 april), Feyenoord (9 december) en PSV (20 januari) met rood omcirkeld. Met name Ajax is speciaal. "Van kinds af aan was ik altijd voor Ajax. Nu ik profvoetbal speel kijk ik daar wel wat anders tegenaan. Maar dat zullen speciale wedstrijden zijn. Ik kijk daar het meest naar uit. Het blijft bijzonder dat zulke clubs hier straks op De Oude Meerdijk komen."

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen