Ivoorkust gokt op kennis Kalou en Koné

13 juni 2006, 00:12

Voor Arouna Koné en Bonaventure Kalou staat komende vrijdag een bijzonder duel op het programma. Koné verdient al jarenlang zijn brood in de Eredivisie, terwijl Kalou jarenlang uitkwam voor Feyenoord. De Afrikaanse ploeg verwacht veel profijt te hebben van de kennis van de twee over het Nederlandse voetbal.

Koné wil zijn kennis in ieder geval graag overbrengen op zijn ploeggenoten. "Ik ken de spelers van Nederland wel een beetje. Als we video's bekijken kan ik mijn ploeggenoten wel wat meer vertellen en uitleggen over het Nederlandse voetbal. Op die manier hoop ik mijn team te helpen", aldus de Ivoriaanse aanvaller van PSV.

Koné was maandag van mening dat het Nederlands elftal en Ivoorkust veel overeenkomsten hebben. "Nederland heeft goede aanvallers en net als ons een jong team. Ze hebben minder ervaring dan de Argentijnen, maar ervaring zegt ook niet alles."

Het stadion in Stuttgart zal vrijdag nagenoeg volledig oranje zijn. Beide landen traden in het eerste WK-duel aan in oranje tenues. "Van een afstand zal nauwelijks te zien wie voor welk team is. Maar als je wat dichter bij de zijlijn staat, zal de huidskleur wel te onderscheiden zijn", grijnsde Koné op het perspraatje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen