Gisteren gemist: verlies Feyenoord, AZ koploper en Emmen wint

13 augustus 2018, 07:24

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 12 augustus.

Zwak Feyenoord opent seizoen met nederlaag in Doetinchem

Feyenoord heeft de negatieve eerste week van het seizoen zondagmiddag op passende wijze afgesloten. Op bezoek bij promovendus De Graafschap liepen de Rotterdammers tegen een 2-0 nederlaag aan door een treffer van Fabian Serrarens in de eerste helft en een goal van Stef Nijland vlak voor tijd. Feyenoord kon in aanvallend opzicht zelf te weinig brengen en liet zich in de tweede helft van haar slechtste kant zien. Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius konden hun frustraties niet de baas en werden beiden met tweemaal geel van het veld gestuurd.

Frivool AZ eerste koploper na overwinning op NAC Breda

AZ is de eerste koploper van dit Eredivisie-seizoen. De Alkmaarders versloegen in eigen huis een zeer pover NAC Breda met maar liefst 5-0 en zijn daardoor op doelsaldo lijstaanvoerder. Voor rust nam AZ al een ruime voorsprong dankzij Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos en Myron Boadu. In de tweede helft bepaalden Teun Koopmeiners en debutant Bjørn Johnsen de eindstand op 5-0. John van den Brom zal tevreden zijn, zeker gezien de vroege uitschakeling in Europa. Zijn collega Mitchell van der Gaag heeft genoeg werk te verzetten in Breda.

Vijfklapper voor wervelend Vitesse tegen FC Groningen

Vitesse heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. In eigen huis was het met maar liefst 5-1 te sterk voor FC Groningen. De bezoekers boden in de eerste helft veel tegenstand en waren meerdere malen gevaarlijk, maar na rust liep Vitesse uit - en dat deed het op schitterende wijze.

FC Emmen beleeft fantastisch Eredivisie-debuut in Den Haag

FC Emmen heeft zondagmiddag in Den Haag een droomdebuut beleefd tijdens haar eerste duel ooit in de Eredivisie. Op bezoek bij ADO had de promovendus een prima strijdplan in huis, door vanuit een uitstekende organisatie gedoseerd aan te vallen. ADO wist zich er geen raad mee en ging rusten met een 0-2 achterstand door treffers van Glenn Bijl en Anco Jansen. De aansluitingstreffer van ADO viel via Sheraldo Becker al vrij snel na de rust, waarna Emmen grote moeite had om overeind te blijven. Dat lukte wonderbaarlijk genoeg toch, waardoor men het Eredivisie-avontuur startte met een 1-2 zege.

Hattrickheld Lewandowski bezorgt Bayern Duitse Supercup

Robert Lewandowski is al vroeg in het seizoen in bloedvorm. Met drie treffers bezorgde hij zondag zijn club Bayern München de Duitse Supercup ten faveure van Eintracht Frankfurt. Mede dankzij de Pool eindigde de wedstrijd in maar liefst 0-5 voor der Rekordmeister.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen