Barcelona troeft Sevilla af en pakt Supercopa

12 augustus 2018, 23:59   Bijgewerkt: 13 augustus 2018, 08:03

Met Lionel Messi als captain en Jasper Cillessen als bankzitter heeft FC Barcelona de eerste prijs van het seizoen te pakken. Het versloeg zondagavond Sevilla mede dankzij een parel van Ousmane Dembélé en gestopte pingel in de slotfase in de strijd om de Supercopa met 1-2.

Het zag er lang niet naar uit dat Barcelona even zou winnen, want Sevilla kwam razendsnel op voorsprong tegen de Catalanen. Pablo Sarabia zorgde binnen tien minuten voor blije gezichten bij Sevilla. Het was geregeld smullen van het spel aan beide kanten en vlak voor rust kwam Barcelona langszij: Gerard Piqué, die dit weekend zijn interlandcarrière beëindigde, maakte gelijk.

Lang leek het er vervolgens op dat een verlening de beslissing moest brengen, maar in de slotfase zorgde wereldkampioen Ousmane Dembélé op fraaie wijze voor de beslissing. Die verlenging leek er toch te komen in de absolute slotfase, maar Marc-André ter Stegen stopte de penalty van Ben Yedder en zorgde voor lachende gezichten en een prijs voor trainer Ernesto Valverde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen