Preud'homme duwt Ajax in favorietenrol voor CL-return

13 augustus 2018, 19:56

Standard Luik-coach Michel Preud'homme drukt Ajax wederom in de favorietenrol. De oefenmeester vindt de Amsterdammers favoriet in het tweeluik voor de derde voorronde voor de Champions League en probeert zijn ervaringen als voormalig trainer van FC Twente te gebruiken. "Als het echt moet voor Ajax, dan is het niet simpel om hier te spelen."

Als trainer van de Tukkers kwam Preud'homme al geregeld in Amsterdam. De verloren competitiewedstrijd in mei 2011, toen Ajax van Twente won en zich op de laatste speeldag tot landskampioen kroonde, staat nog op het netvlies van de Belg. "Er was die dag echt vuur in het stadion" blikt hij terug tijdens de persconferentie. "De overwinning van Ajax was toen helemaal verdiend, dus ik weet dat het kan spoken in dit stadion. Als het echt moet voor Ajax, dan is het niet simpel om hier te spelen."

Net als voor de heenwedstrijd, die in België in 2-2 eindigde, drukt de Belgische coach Ajax in de favorietenvol. "Op papier is Ajax qua mogelijkheden sterker dan wij. De verwachtingen zijn bij Ajax heel hoog." Toch acht hij zijn ploeg niet kansloos. "Als je een heel goede dag hebt, en de tegenstander gaat twijfelen: waarom niet?"

Ajax en Standard Luik nemen het dinsdag om 20.30 uur tegen elkaar op in de Johan Cruijff Arena. Na het 2-2 in Luik heeft Ajax de beste papieren, maar gespeeld is het nog zeker niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen