PSV vangt naast twee miljoen, ook clausules voor Gudmundsson

14 augustus 2018, 07:37

PSV is dicht bij de verkoop van Albert Gudmundsson aan AZ. En naast de twee miljoen euro die de Eindhovenaren naar verluidt ongeveer ontvangen, heeft het ook nog een aantal doorverkoopclausules bedongen. Het IJslandse talent wilde zijn in 2019 aflopende contract niet verlengen en mocht daarom vertrekken bij de regerend landskampioen van Nederland.

Maandag kwamen de eerste berichten naar buiten dat AZ de 21-jarige speler wilde overnemen. Niet veel later was er al een akkoord bereikt over de speler, die in 2019 transfervrij is en vermoedelijk voor vier seizoenen tekent. Met die overgang was twee miljoen euro gemoeid, óók krijgt PSV een extra percentage van zijn toekomstige transfersom, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Sowieso zal PSV namelijk de opleidingsvergoeding krijgen van de IJslander, dat zo'n anderhalf procent bedraagt. Met de komst van Ryan Thomas en het feit dat hij al seizoenenlang aan de deur rammelt, maar zijn echt doorbaak nog altijd uitblijft, vond Gudmundsson het tijd voor een nieuwe stap. In Alkmaar moet hij de opvolger worden van Alireza Jahanbakhsh: hij vertrok deze zomer naar Brighton & Hove Albion FC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen