'Ten Hag wilde De Wit het rugnummer van Nouri geven'

14 augustus 2018, 07:50

Na de eerdere rel rondom het rugnummer van Hakim Ziyech bij Ajax, lag er nóg een rel op de loer in Amsterdam. Trainer Erik ten Hag had Dani de Wit rugnummer 34 toebedeeld voor de Europese wedstrijden, maar dat shirt wordt uit respect voor Abdelhak Nouri niet meer gedragen. De Wit wilde het nummer zelf ook niet dragen, na het leed wat zijn ploegmaat overkwam in de vorige zomer.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Volgens het medium had Ten Hag bedacht om De Wit het nummer te geven, maar kwam het uiteindelijk niet zo ver omdat teammanger Jan Siemerink ingreep. Hij zorgde ervoor dat De Wit komend seizoen met rugnummer dertig te zien is in de Europese wedstrijden. Vorige week zat de middenvelder bij de selectie van de Amsterdammers tegen Standard Luik.

Eerder was er de rel rondom Ziyech en Dusan Tadic en diens rugnummers. Omdat de Marokkaan aan had gegeven te vertrekken bij Ajax, heeft Marc Overmars zijn rugnummer weggegeven aan Tadic in de onderhandelingen van zijn transfer naar de Eredivisie. Omdat Ziyech vooralsnog tóch in Amsterdam is gebleven, ontstond er een kleine rel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen